Planoppstartsmøte for omsorgsboliger

Planinitiativet for Daaevegen 11 på Moa i Ålesund tar sikte på å tilrettelegge for utbygging av et leilighetsbygg på en eksisterende boligtomt. Planområdet ligger vest for Moa handelspark og grenser til Daaevegen i sør og vest, med tilgrensende boligeiendommer i nord og skog/grøntareal i øst. Prosjektet innebærer riving av eksisterende bygninger og etablering av en tre-etasjers lavblokk med 29 leiligheter og innendørs parkering. Det er også planer om å utvide området til å inkludere deler av Daaevegen for å sikre god veitilkomst og ivareta gangvegsystemet.

Planen er i tråd med Ålesund kommunes fortettingsstrategi og eksisterende kommuneplan, og tar sikte på å fremme bærekraftig byutvikling. Utbyggingen vil påvirke trafikken på Daaevegen, men vil også tilrettelegge for gående og syklende. Planforslaget inkluderer tiltak for universell utforming og sosialt balansert boligbygging.

Forhold som samfunnssikkerhet, miljømessig påvirkning, og tilpassing til landskap og omgivelser vil bli vurdert gjennom videre planarbeid og risiko- og sårbarhetsanalyser. Relevante offentlige organer, grunneiere og naboer vil bli involvert i planprosessen. Konsekvensutredning anses ikke som nødvendig, men dette vil bli endelig vurdert i oppstartsmøtet med kommunen.